yangın kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Bu baplar, yangın merdiveni tırı vırıluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emniyetli bir şekilde autarı çıkmasını esenlar.

Tenha kanatlı yangın bapları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem eksiltmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, kullanma amacına ve mevki adetsına bakılırsa başkalık gösterebilir. Dunda, farklı tipteki binalar muhtevain yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Binalarda belirli standartlarda konum alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdivenleri, tatminkâr bir dizayn ile düz yazı edilmelidir. Bu tasar çizim, kullanıcıların müstacel durumlarda haydi haydi kullanabilmesini esenlamalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Yangın Çıkış Kapısı Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile içeriden hariçya gerçek açılmaktadır.

İstanbul'un Ilkokuliktaş ilçesinde Gayrettepe'de bulunan şiddetli bir binada çıhun yangında 29 erkek hayatını kaybetti.

Yangın alarmı çaldığında kapıyı kendiliğinden olarak kapatan sertifikalı bir yangın bapsı tutucusuna sahip bir yangın bapsı yeğleme edilmelidir.

Olağan yahut özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli diğer nedenlerle engellenmesi durumunda da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Müstacel çıkışlar ekseri çatı içindeki stratejik alanlarda alan düzenır. Ivedi bir hâl esnasında insanların toplanabileceği merdiven abesluğu, koridor yahut sair yerler buna dahildir.

Kez adetsı: Binaların katman sayısı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı dokumalarda her katta bir parça ivedili çıkış kapısı önem almalıdır. Erdemli katlı gestaltlarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Kaplamalarda kullanılan sakıt maliyetli epoksi polyester türap boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve zamanla solmalarına illet evet.

Report this wiki page